Sposób przygotowania

Ryż ugotować mięso mielone wysmażyć z posiekana cebulą, doprawić do smaku. Ugotowany ryż połączyć z mięsem dokładnie wymieszać. Z kapusty wydrążyć głąb i w całości gotować w lekko osolonej wodzie. W czasie gotowanie zdejmować po kilka listków z kapusty i odkładać na talerz do wystygnięcia. Do Liścia kapisty nakładać farsz i formować kształt gołąbków układać je w rondlu na spód którego wykładamy drobne liście kapusty, podlewać lekko woda i dusić na małym ogniu. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła, kopiasta łyżkę mąki, rozprowadzić w 2 szklankach zimnej wody, wlać do masła i zagotować. Dołożyć przecier i kucharka do smaku. Gotować chwilę na małym ogniu. Sosem polać uduszone i wyłożone na talerz gołąbki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wojtek10_89

    jak mojej mamy:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    świetne gołąbki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !