Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
cebula 2 szt
łyżka mąki
sól, pieprz
głowka kapusty
przecier pomidorowy 1 mały
ryż 4 (w woreczku)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ryż ugotować mięso mielone wysmażyć z posiekana cebulą, doprawić do smaku. Ugotowany ryż połączyć z mięsem dokładnie wymieszać. Z kapusty wydrążyć głąb i w całości gotować w lekko osolonej wodzie. W czasie gotowanie zdejmować po kilka listków z kapusty i odkładać na talerz do wystygnięcia. Do Liścia kapisty nakładać farsz i formować kształt gołąbków układać je w rondlu na spód którego wykładamy drobne liście kapusty, podlewać lekko woda i dusić na małym ogniu. W rondelku rozpuścić łyżeczkę masła, kopiasta łyżkę mąki, rozprowadzić w 2 szklankach zimnej wody, wlać do masła i zagotować. Dołożyć przecier i kucharka do smaku. Gotować chwilę na małym ogniu. Sosem polać uduszone i wyłożone na talerz gołąbki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 10.09.2011 01:04
świetne gołąbki
wojtek10_89 27.07.2010 11:22
jak mojej mamy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak