Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory duże 7 szt
2 duze cebule
2 ząbki czosnku
żółty ser 20 dag
oliwa 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
ryż 4 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

W pomidorach wyciąć górę i wydrążyć środek. Cebule zeszklić na patelni i dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku, dodać ugotowany ryz doprawić sola i pieprzem do smaku i wymieszać. Przygotowany farsz włożyć do pomidorów (około 1 łyzka do każdego). Startym na tarce na małych oczkach serem posypać pomidory z góry. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wojtek10_89 27.07.2010 11:24
wydaje się proste, musze spróbować;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak