Sposób przygotowania

Na 10 słoików jednolitrowych
6 litrów ogórków średnich
4 litry wody żródlanej
10 ząbków czosnku
10 gałązek kopru
liść laurowy (po 2 na słoik)
ziele angielskie (po 4 na słoik)
pieprz ziarnisty (po ok. 5 na słoik)
kminek (szczypta na słoik)
10 łyżek soli
10 małych kawałków chrzanu

Do każdego słoika dać: przyprawy, łącznie z łyżką soli i koprem (także: chrzan, czosnek). Nakładać ogórki. Zalać wodą źródlaną i zakręcić. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 2 tyg.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    Robię tak samo
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    tez juz kisiłam
  • 9
    original
    Opublikowano

    plocia

    uwielbiam, mogę je jeść codziennie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mamaga08

    Uwielbiam kiszeniaczki :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pola731

    apetycznie wyglądają :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne sa
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !