Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki ziemniaczane

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
jajko
mleko
mąka
cebula
pieczarki
parówki
ser żółty

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki ziemniaczane

Ciasto:
50 dag ugotowanych ziemniaków
2 jajka
1,5 szklanki mleka
3/4 szkl mąki
sól

Farsz:
duża cebula
30 dag pieczarek
2 łyżki masła
sól, pieprz

parówki dobrej jakości
10 dag sera żółtego
oregano
olej do smażenia

Zimne ziemniaki przecisnąć przez praskę. Dodać resztę składników i zmiksować na gładką masę. Na oleju usmażyć cienkie placuszki. (ciasto jest trochę gęste więc należy je łyżką rozprowadzić po patelni)

Cebulę i pieczarki posiekać. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki i smażyć do czasu aż płyn odparuje.

Na każdym naleśniku nakładać pieczarki, parówkę, posypać oregano i startym serem. Zwinąć w rulon, posypać serem i zapiec w piekarniku lub mikrofali do czasu aż ser się rozpuści.

Z podanych składników wyszło mi 10 naleśników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 23.06.2013 14:55
ładnie wyglądają
Aleksandra/Olcia 23.06.2013 06:53
nie słyszałam o takich,super pomysl
jasiek 23.06.2013 01:23
ciekawe naleśniki
iwi 23.06.2013 00:18
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak