Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy drożdże i zalewamy je ciepłą wodą, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut.

Dodajemy mąkę, sól i łyżkę oliwy i wyrabiamy ciasto. Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Gdy już wyrośnie, rozwałkowujemy cienko i układamy na wysmarowanej tłuszczem blasze do pieczenia.

Można zrobić jedną dużą pizzę lub kilka małych ( na zdjęciach widoczne są małe).

Na cieście układamy oliwki, papryczkę ( użyłam niezbyt ostrej papryczki peperoni z zalewy ) i postrzępiony ser mozarella. Posypujemy oregano.

Pieczemy ok. 10-15 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    Takiej jeszcze nie jadłam, ale musze wypróbować :0
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    fajnie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Koper

    Musi byc ostra :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Lulus20

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !