Sposób przygotowania

Jajka utrzeć z białym cukrem na puszystą masę, następnie wsypać do nich mąkę, wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym. Później dodać porcjami mleko i oliwę mieszając do uzyskania jednolitej masy. Porcje ciasta piec w gofrownicy na złoty kolor. Gofry podawać z bitą śmietaną, konfiturą lub świeżymi owocami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    gofry uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    robię z podobnego przepisu więc wiem że pyszne te Twoje gofry :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię gofry
  • 0
    original
    Opublikowano

    gośka

    oo ale bym zjadła gofra
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    pochrupać można
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    mogę jeść codziennie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    uwielbiam z bitą śmietaną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !