Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwoną soczewicą i pomidorami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

soczewica czerwona 200 gram
bulion wołowy 2 litr
pomidory z puszki 400 gram
cebula 1 sztuka
czosnek ząbki 2 sztuka
marchew 2 sztuka
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
natka pietruszki 1/2 pęczek
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
sól do smaku
olej 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuka
tymianek 1/2 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwoną soczewicą i pomidorami

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Zrumienić na oleju. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę. Chwilę podsmażyć. Dolać bulion, dodać ziele, liść laurowy i chwilę gotować. Dodać przepłukaną soczewicę oraz pomidory z puszki, koncentrat i roztarte w dłoniach zioła. Doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut co jakiś czas mieszając. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i łyżkę masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 04.01.2016 21:00
sycąca zupa
norweska20 05.07.2015 00:23
apetyczna i aromatyczna zupka
EmciaPichci 11.03.2014 10:17
mm musi być pyszna :)
lara 21.06.2013 15:39
wyjątkowy smak-polecam każdemu
iwi 20.06.2013 13:03
Talerz smakowitości
Beatris 20.06.2013 12:25
Nie przepadam za zupą pomidorową, ale taką z chęcią bym zjadła. Wygląda bardzo smakowicie i ten dodatek czerwonej soczewicy, którą bardzo lubię... Bardzo apetyczna zupka.
Laila2786 20.06.2013 12:10
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak