Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtka jaj 6
cukier 15 dkg
cytryna 1
mleko 200 ml
mąka pszenna (łyżki) 1

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Cytrynę wyszorować i dokładnie sparzyć wrzątkiem. Zagotować mleko z mąką, ubić żółtka z cukrem, ustawić garnek z żółtkami na słabym ogniu i stale mieszając, wlewać po trochu gorące mleko. Mieszamy aż krem trochę zgęstnieje. Gdy przestygnie dodać sok i startą skórkę z cytryny, dobrze wymieszać. Włożyć do szklanych miseczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 04.04.2011 15:16
dobry krem
kielcok1 08.03.2011 16:32
krem smaczny to fakt
berys18 07.03.2011 09:50
ale krem smaczny
rakow2
rakow2 26.12.2010 14:49
najważniejsze to dobrze wyszorować cytrynę najlepiej w wannie
Krzysztof42 13.06.2010 18:48
niesamowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak