Sposób przygotowania

Cytrynę wyszorować i dokładnie sparzyć wrzątkiem. Zagotować mleko z mąką, ubić żółtka z cukrem, ustawić garnek z żółtkami na słabym ogniu i stale mieszając, wlewać po trochu gorące mleko. Mieszamy aż krem trochę zgęstnieje. Gdy przestygnie dodać sok i startą skórkę z cytryny, dobrze wymieszać. Włożyć do szklanych miseczek.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    niesamowite
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    najważniejsze to dobrze wyszorować cytrynę najlepiej w wannie
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale krem smaczny
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    krem smaczny to fakt
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobry krem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !