Sposób przygotowania

Grzyby mun namaczamy we wrzątku, następnie kroimy w paseczki.

Pozostałe warzywa kroimy w cienkie paseczki. Razem z grzybami podsmażamy na odrobinie oliwy.

Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i zostawiamy na 2-3 minuty.

Krewetki obieramy, usuwamy ogonki.

Na patelni robimy miejsce dla krewetek zsuwając warzywa na jedną połowę. Smażymy je z obu stron a następnie wszystko razem mieszamy. Dodajemy przyprawy i szklankę wody. Chwilę dusimy, do momentu aż warzywa zmiękną a następnie zagęszczamy łyżką mąki ziemniaczanej rozmieszanej w zimnej wodzie.

Dodajemy makaron, mieszamy, powinien on wchłonąć większość płynu.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ciekawa jestem tego smaku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ale fajnie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Polaczenie, które mi bardzo pasuje :P
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ależ dawno nie jadłam krewetek, mniam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    rewelacyjny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !