Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy z mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane mielone 1 kg
ziemniaki surowe tarte 1 kg
jajko 1 sztuka
gotowane mięso 30 dag
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy z mięsem

Do miski wkładamy ziemniaki mielone i tarte,dodajemy jajko.Wyrabiamy na gładko masę.Gotowane mięso mielimy wraz z cebulą.Mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.Z ciasta formujemy okrągłe placuszki.Na każdy placek układamy farsz i formujemy kulkę.Gotujemy we wrzącej wody 4-6 minuty od chwili wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz8 14.05.2013 12:32
Lubię takie pyzy.
krysia50 18.08.2010 14:30
Pyszne pyzy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak