Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z kapustą i bekonem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 2 szklanki
bekon 250 g
cebula biała 2 szt
kapusta biała ćwierć główki
masło 2 łyżki
bulion 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku
ryż 3 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z kapustą i bekonem

w rondelku zeszklić cebulę i pokrojone w paski bekon mieszając dodać sól i roztarty czosnek i paprykę i posiekaną kapustę smażyć ok5 minut włożyć ugotowany ryż i mieszać wlać gorący bulion i podgrzewać

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 07.02.2013 09:35
super
aga130982 07.02.2013 09:35
super
malaczarna23 16.08.2011 10:09
pyszności
malaczarna23 16.08.2011 10:09
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak