Sposób przygotowania

Utrzeć maliny z olejem , sosem sojowym , 1 łyżeczką konfitury , mielonym pieprzem . Wymieszaną pastą posmarować łososia i zostawić przykrytego w lodówce przez 1 godzinę . Po tym czasie zetrzeć marynatę z ryby, a filety osuszyć papierowym ręcznikiem kuchennym . Na patelni rozgrzać olej i smażyć łososia po 3-5 minut z każdej strony. Po usmażeniu zdjąć rybę z patelni i trzymać w cieple. Zlać nadmiar oleju pozostawiając 1-2 łyżki . Na patelnię dodać marynatę , masło, 2 łyżeczki konfitury i podlać 1/3 szklanki wody. Dusić sos ok. 3 minut aż się zagęści . Podawać łososia polewając go sosem i dekorując kilkoma malinami z surówką .

Tym których dziwi zestawienie użycie w przepisie konfitury wyjaśniam , że z sosem sojowym czy octem balsamicznym podobnie jak miód w efekcie końcowym nie dają smaku słodkiego .

Komentarze

  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawe:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Robię sosy owocowe do mięs czasami,raczej rzadko.Ale z łososiem nie jadłam.Chętnie bym spróbowała.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wygląda smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    miki47

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !