Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś smażony z pieczarkami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

4 łyżki masła klarowanego ( lub jeśli nie ma to prawdziwe – nie mix )
2 łyżki soku z cytryny,sól,pieprz mielony
łosoś filet 2 szt.
pieczarki 8 szt.
olej słonecznikowy 4 łyżki
olej aromatyzowany 2 łyżki, truflami

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś smażony z pieczarkami :

Łososia skropić sokiem z cytryny , posolić i popieprzyć z obu stron .Na jednej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego i 2 łyżki klarowanego masła i smażyć na rumiano pokrojone w grube plastry pieczarki .Gdy będą gotowe lekko posolić . W trakcie smażenia pieczarek na drugiej mniejszej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju słonecznikowego, oliwę aromatyzowaną i 2 łyżki masła . Położyć łososia i usmażyć na rumiano z obu stron .Pieczarki razem z tłuszczem przełożyć na łososia razem z tłuszczem i dusić na małym gazie przez 5 minut.
Podawać z ziemniakami z wody i sałatą .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 20.05.2012 18:02
super
noculos 13.01.2012 22:48
super
Marybeth
Marybeth 19.09.2011 14:44
Pycha :D
Zoso 21.09.2010 12:16
Jak wróce z wakacji to sprawdze przepis na sobie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak