Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jerzynowy z winem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 40 dkg
cukier 10 dkg
wino słodkie czerwone 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jerzynowy z winem

Zagotowac w garnku dwie szklanki wody z cukrem i sokiem z cytryny. Ostudzic dodac wino. Owoce przebrac i ułożyc w szklanej misce, zalac syropem z winem i dobrze schłodzic w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 07.06.2011 14:22
dobre
Anna141
Anna141 10.05.2011 11:15
pyszne
Barbara55 04.04.2011 15:18
jerzynowy? a może jerzystary?
kielcok1 07.03.2011 16:10
zamiast robić kompoty z winem proponuję zaglądać częściej do słownika ortograficznego
Allice 22.06.2010 09:01
Komu szkoda 0,5 szklanki wina niech nie robi ;)
Krzysztof42 12.06.2010 18:35
szkoda wina
Ela20 04.06.2010 09:32
Ciekawy przespis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak