Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

5-6 sporych pomidorow 10 dkg mozzarelli 15 dkg ugotowanej lub pieczonej piersi z kurczaka mała cebulka ząbek czosnk
olej 2 łyżki
oliwki kilkanaście szt.
bazylia 2 gałązki
boczek 2 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

2 łyżki oleju

kilkanascie oliwek

2 gałązki bazylii

2 plastry boczku

sól, pieprz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 16.02.2013 22:13
coś pysznego....mniam
smakoszek 20.05.2012 18:32
pyszności:)
kasienka23 13.05.2012 18:52
pysznie wyglądają
Rybciia 26.04.2012 13:36
fajnie się prezentują :-)
traktorek 10.08.2011 19:37
wspaniałe
kuklik 19.06.2011 21:59
pomysł na 6 z plusem
anemon 16.06.2011 07:45
Pomidory w Twoim wydaniu wyglądają przepysznie.
ben-ka 05.04.2011 20:40
I po co ja tutaj weszłam????? od razu zgłodniałam:)
barbara11561 01.04.2011 09:29
Lubię takie-pycha
Ewelina47 29.11.2010 10:07
rewelacyjne
Ewa104 08.08.2010 12:53
Pyszne!
misia53 26.07.2010 23:17
Doprawionym farszem wypelniamy pomidory. Miąższ z pomidorów oraz ze ściętych czubków zmiksować , doprawić solą i pieprzem.Boczek pokroić w kostkę, wysmażyć na patelni ,połączyć ze zmiksowanymi pomidorami.W naczyniu zaroodpornym ulożyć pomidory ,zalać tym sosem i zapiekać w piekarniku ok. 20 min w temp. 180*C.
misia53 26.07.2010 23:16
PRZYGOTOWANIE: Mięso, cebulkę i czosnek kroimy w kostkę i podzmażamy na oleju3-4 min.Następnie z pomidorów ścinamy czubki, wydrążamy je a miąższ przekładamy do miseczki. Środki pomidorów posypujemy solą i pieprzem. Mozzarellę kroimy w kostkę, oliwki w plasterki i bazylię drobniutko.Mieszamy to razem z zawartością patelni.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak