Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Banany smażone pod miodem i cytryną

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

banan 1
miód 1 łyżka
masło 1/2 łyżki
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
migdały 1 łyżeczka
skórka z cytryny
kakao do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Banany smażone pod miodem i cytryną

Kroki postępowania

1
Na patelni rozpuścić masło, banany obrać i pokroić wzdłuż, smazyć na maśle z dwóch stron.
Zdjąć z patelni i umieścić na talerzu.
Krok 1 - Banany smażone pod miodem i cytryną foto
2
Na innej suchej patelni (lub w rondelku)uprażyć migdały, dodać miód i cynamon, mieszać, polać sokiem z cytryny.
Krok 2 - Banany smażone pod miodem i cytryną foto
3
Następnie polać sosem banany. Posypać kakao i skórką z cytryny.
Krok 3 - Banany smażone pod miodem i cytryną foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 11.01.2014 22:14
bardzo dobre.
Róża1 27.06.2013 23:17
palce lizać:-) , muszą być przepyszne:-)
paulina2157 15.06.2013 18:17
bardzo lubię takie bananki na ciepło
bogusia19 15.06.2013 14:17
mniam, mniam
kriko 15.06.2013 14:13
ciekawy przepis
Marta11 15.06.2013 14:12
jescze nigdy takich nie jadlam
Krzysztof15 15.06.2013 14:08
pycha deserek
dodi 15.06.2013 13:42
muszą być przepyszne
idealme 15.06.2013 12:50
palce lizać! :)
Konczi 15.06.2013 12:34
uhhh ale mam narobiłąś ochoty na taką pyszność, super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak