Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 strąk
sól do smaku
pierz do smaku
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat do smaku
mąka 1 łyzki
śmietana 12-procentowa 2 łyzki
przecier pomidorowy 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz

Karkówkę umyć i pokroić w kostkę, usmażyć na oliwie na złoty kolor, podlać wodą, przyprawić i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę i przecier pomidorowy i dusić jeszcze ok. 10 minut. Mąkę wymieszać w małej ilości wody i zagęścić sos, dodać śmietanę. Podawać z ryżem i sałatką np curry

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pajecznik 09.02.2012 15:08
rewelacyjny przepis na karkówkę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak