Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki na cukinii.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnku granulowanego 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
oliwy 1/3 szklanki
średniej cukinii 1/2 szt
masła 3 łyżki
ziół prowansalskich 1 łyżka
fasolki szparagowej 25 dag
ogórek małosolny 1 szt
rzodkiewki 3-6 szt
średni pomidor 1 szt
keczupu 6 łyżek
garść szczypiorku
polędwiczki wieprzowe 45 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki na cukinii.

Polędwiczkę opłukać, osuszyć, pokroić w plastry.Każdy lekko posolić, opieprzyć i posypać czosnkiem granulowanym.Skropić oliwą i wstawić do lodówki na ok.1/2 godziny.Usmażyć krótko z obu stron.
Cukinię pokroić w plastry, posolić i oprószyć ziołami prowansalskimi.Smażyć na maśle z obu stron.
Fasolkę opłukać , ugotować w lekko osolonej wodzie, osączyć, związać szczypiorkiem w węzełek.
Na talerzu ułożyć fasolkę, obok plastry cukinii, na nich odrobinę keczupu a na to plastry polędwiczki.Na każdym zrobić mały kleks z keczupu.
Ogórek małosolny, rzodkiewki i pomidora bez skórki kroić w półplastry i dekoracyjnie ułożyć dookoła.Posypać szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 24.05.2011 22:44
pyszne danie
Joanna108
Joanna108 08.11.2010 08:59
Bardzo ładnie się prezentują na zdjęciu. Aż chce się spróbować.
justyna111 29.09.2010 17:22
super
RenataZ-et 26.08.2010 11:02
Fajnie wygląda, a smakuje pewnie jeszcze lepiej.
Monika193
Monika193 25.08.2010 17:27
jakie eleganckie
plocia 25.08.2010 14:59
mniam mniam
marzencia2007 24.08.2010 13:07
no no super!!
SmacznaPyza 17.08.2010 09:49
pomysłowo i bardzo apetycznie
iwa643 15.08.2010 10:40
pychotka
Anna189 14.08.2010 18:37
pomusłowe podanie
misia53 05.08.2010 23:47
Pychota
bernika 29.07.2010 19:21
peikne wykonanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak