Sposób przygotowania

Schab umyć i osuszyć, następnie pokroić w plastry i zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym. Obsypać solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Tłuszcz rozgrzać na patelni i smażyć na nim zrazy obtaczane w mace. Po usmażeniu przełożyć je do garnka z niewielką ilością gorącej wody i gotować przez około 20- 30 minut, w miarę potrzeby dolewając wodę. Sos jaki powstanie z gotowania należy doprawić do smaku solą, pieprzem, kminkiem i majerankiem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Szybkie i pyszne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    rakow2

    lubię zraziki
  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne i szybkie :)
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    rewelacja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    brzmi dobrze
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    super
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    fajne i konkretne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądaja smakowicie
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    coś konkretnego na obiad
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    podoba mi się
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    miodzio
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pyszniutkie
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha obiad

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !