Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z masłem i serem :

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

4 duże ziemniaki,masło,12 łyżek utartego sera Chedar

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z masłem i serem :

Ziemniaki naciąć z wierzchu na krzyż do połowy grubości . Na blaszkę do pieczenia wlać wrzątek ( na wysokość ok. 10 cm . Włożyć w nią drugą blaszkę obróconą dnem do góry i położyć na niej ziemniaki . Całość przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika . Piec ok. 1 godziny . Zdjąć folię i dopiec do miękkości . Zależnie od wielkości ziemniaków od 30 minut do 1 godziny . gdy są już miękkie ( sprawdzać widelcem w przecięciach by nie uszkodzić ziemniaka ) wyjąć . Naciąć ponownie prawie do końca . Nacisnąć od dołu by się rozchyliły. Natychmiast podawać . Jeść wkładając w nacięcie masło i wsypując utarty Chedar .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 10.09.2011 15:20
super
annamariakowalczyk3 30.09.2010 09:42
mniam
eli_555 25.08.2010 00:31
Tanio,smacznie i łatwo.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak