Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie .Odcedzić .Utłuc dodając do nich masło i śmietankę .
W tym czasie kiedy ziemniaki się gotują usmażyć na rumiano kapelusze pieczarek ( nóżki wykręcić i drobno pokroić ). Zdjąć kapelusze z patelni , a na pozostałym na niej oleju usmażyć na rumiano pokrojone nóżki pieczarek .Odsączyć je z tłuszczu( tłuszcz z patelni przelać do naczynia do zapiekania ) , dodać do puree ziemniaczanego i wymieszać.
Kapelusze pieczarek napełnić puree ziemniaczanym. W naczyniu do zapiekania w którym jest już olej ze smażenia pieczarek ułożyć kapelusze pieczarek z puree ziemniaczanym. Rozgrzać piekarnik i zapiekać pieczarki 10 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ciekawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Super sprawa, tylko jeść.
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Robię podobne, każdemu smakuje :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pysznie wyglądają
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    najchętniej dałabym z 10 głosów, a mogę tylko 1... jak zawsze same wspaniałości u Buni!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo fajny pomysł !
  • 0
    original
    Opublikowano

    everything

    Aż zgłodniałem ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !