Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , pokroić w ćwiartki . Morele pokroić w paseczki i dodać do ziemniaków , zalać wodą i osolić . Gotować do miękkości . Odcedzić . Dodać masło , pokrojoną drobno brzoskwinię , rozkruszone mini kostki Smażonej cebulki. Zrobić puree . Wsypać kurkumę i dokładnie wymieszać tak by całe puree nabrało złocistego koloru .

Podawać formując kształt półkuli i obkładając zielonymi listkami Np. pietruszki czy mięty ( tak by przypominało kwiat ).

Gwoli wyjaśnienia : dlaczego używam do puree mini kostek cebulki zamiast podsmażonej cebuli . To proste . Podsmażoną cebulkę w potrawie widać , a nie gra mi ona z daniem kolorystycznie , zaś mini kostki nadają smak cebulki a nie zmieniają kolorytu potrawy . I tyle . Dla mnie jest to argument do ich użycia. A jeśli ktoś woli z podsmażoną cebulką to proszę bardzo .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    fajnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !