Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać , pokroić w ćwiartki , zalać wodą i osolić . Gotować do miękkości . Odcedzić . Dodać masło , śmietankę . Zrobić puree . Dodać pokrojoną w drobna kosteczkę 2 połówki brzoskwiń, posypać pieprzem – wymieszać delikatnie .Puree włożyć do czterech pozostałych połówek brzoskwiń . Wstawić na moment do gorącego piekarnika .

Podawać ułożone na mięsie ( kotlecie schabowym , sznyclu z kurczaka itp. ) lub zrobić więcej porcji i obkładać nimi półmisek z mięsem .

Robię podobne puree dodatkowo z cebulką i serem Chedar – zapiekane. Obie wersje są bardzo smaczne.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam puree
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ciekawe połączenie...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    ładnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !