Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

królik w potrawce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

królik 1
marchewka 1
pietruszka 1
seler 1/2
cebula biała 1
śmietana szklanka
mąka 2-3 łyżki
natka pietruszki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: królik w potrawce

mięso królika oczyścić i pokroić w porcje.zagotować wodę,posolić,dodać jarzyny i kawałki mięsa.ugotowane mięso wyjąć,obrać z kości i pokroić na drobne kawałki.ugotowane jarzyny zetrzeć na tarce o grubych oczkach.śmietanę dobrze roztrzepać z mąką i zrobić sos.dodać kawałki królika i jarzyny.doprawić do smaku.posypać drobno posiekaną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 19.02.2012 10:39
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak