Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Yorkshire pudding

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 5 sztuk
mleko 0,5 szklanki
woda 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Yorkshire pudding

Foremki do muffinek (duże) wstawić do piekarnika i rozgrzać. Do każdego wgłębienia wlać po łyżeczce oliwy i ponownie wstawić do piekarnika.

Z mąki, jajek, mleka i wody zrobić ciasto jak na naleśniki. Wyjąć foremki i na gorącą oliwę wlać ciasto (do pełnego wgłębienia). Natychmiast wstawić do piekarnika i piec 15 minut w temperaturze 220 stopni. Upieczone wyjąć i ostudzić.

Podawać do pieczeni i mięs w sosie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 27.10.2011 23:12
ciekawe
Barbara/zuza22_85 17.05.2011 21:16
fajne
ewaa 08.05.2011 10:28
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak