Sposób przygotowania

Wodę zagotować. Gorącą przelać do dzbanuszka i zaparzyć herbatę. ( Jedna łyżeczka herbaty na jedną filiżankę ). Gotową herbatkę przelać do filiżanki a następnie dodać łyżeczkę konfitury z czarnych porzeczek. Delikatnie wymieszać. Nie trzeba słodzić bowiem herbatka jest słodka dzięki konfiturze. A zapach unosi się piękny. Smacznego !!


( konfiturę można zmieniać np. na malinową - na przeziębienie )

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    jeszcze takiej herbatki nie piłam, ale wypróbuję:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    nie piłam takiej jeszcze
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    rewelacyjna herbatka
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    jaszcze nigdy nie dodawałam konfitury do herbaty:):) Ciekawy pomysł!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !