Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielka noga w czosnku i ketchupie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło czosnkowe 60 g
sól, pieprz 1 łyżeczka płaska
papryka mielona 1 łyżeczka
ketchup pikantny 2 łyżki
indyk 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wielka noga w czosnku i ketchupie

* moja noga z indyka miała 900 g
Nogę z indyka oczyścić, opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Masło, ja miałam lurpark czosnkowe, pokroić w mniejsze kawałki. Powciskać je pod skórę mięsa. Następnie posypać solą, pieprzem, papryką mieloną słodką i polać ketchupem. Dokładnie natrzeć całe mięso.Wstawić do lodówki na min 4 godzinki. Piekarnik rozgrzać do temp. 160 stopni. Mięso przełożyć do brytfanki w której będziemy piec. Zapiekać 70 minut. Podawać z ulubionymi sosami. Ja podałam z majonezem musztardowym:) Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.06.2013 11:30
pysznosci!
Olga_SK 08.06.2013 11:24
nabrałam apetytu! :) pięknie się prezentuje!
IwonaDD 08.06.2013 10:56
wow, wspaniale wypieczona i wygląda mega apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak