Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka podzielić na dwie części. Natrzeć solą , pieprzem , ½ łyżki oleju i ½ łyżki sosu sojowego i zostawić na 10 minut. Usmażyć na pozostałym oleju z masłem na rumiano. Podlać 2 łyżkami wody, przykryć i dusić 10 minut. Osobno zrobić karmel z cukru. Wlać sos sojowy i wodę, posypać odrobiną grubo zmielonego pieprzu, dodać pokrojone liście bazylii . Zostawić aż karmel się rozpuści. Truskawki umyć , osuszyć , usunąć szypułki. Poprzecinać na ćwiartki . Włożyć w sos sojowy z karmelem i pieprzem .Wymieszać tak by sos pokrył owoce .Zostawić w sosie przez ok. 10 minut. Pierś z kurczaka obłożyć owocami .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Takie małe dzieła sztuki do jedzenia
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    mniam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !