Sposób przygotowania

Zrobić pastę z 2 łyżek oleju, 1 łyżki sosu sojowego, 0,5 łyżki miodu, szczypty pieprzu . Natrzeć mięso i zostawić w lodówce .
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju z sosem sojowym . Dodać 1 łyżkę miodu , papryczkę chili i chwilę ogrzewać aż miód się rozpuści. Wsypać wiśnie .Smażyć mieszając na małym gazie ok. 5 minut. Lekko doprawić mielonym pieprzem . Wiśnie zdjąć łyżką cedzakową i zostawić na boku . Przestudzonym pikantnym sosem z patelni zalać mięso i trzymać w lodówce ok. 2 godzin.
Rozgrzać na patelni łyżkę masła z łyżką oleju. Smażyć oczyszczone z marynaty mięso na rumiano z obu stron . Podlać wiśniówką , przykryć i dosmażyć .Dołożyć wiśnie i chwilę ogrzewać .
Podawać mięso obłożone karmelizowanymi na pikantnie wiśniami .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię takie połączenia - pyszne sa na pewno:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    super! bombowe! musi byc pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ślicznie podane
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !