Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z budyniem śmietankowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1/2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
masło 50 g
budyń śmietankowy 1 op
cukier 1 łyzka
mleko na budyń 350 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z budyniem śmietankowym

Kroki postępowania

1
Masło roztapiany w rondelku i studzimy.
Krok 1 - Babeczki z budyniem śmietankowym foto
2
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, z tym że dodajemy mniejsza ilość mleka czyli 350 ml i łyżke cukru. Resztę skłądników mieszamy ze sobą, dodając na końcu roztopione masło.
Krok 2 - Babeczki z budyniem śmietankowym foto
3
Do foremek makładać po łyżce ciasta następnie łyżkę budyniu i przykrywamy ponownie ciastem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni
Krok 3 - Babeczki z budyniem śmietankowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 06.06.2013 08:04
bardzo smaczne
IwonaDD 06.06.2013 07:59
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak