Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedel gryczano-serowy do mięs :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

¾ szklanki ugotowanej kaszy gryczanej ( tej nie prażonej ),½ szklanki półtłustego białego sera
4 łyżki mąki ( zależy od wilgotności sera )
jajko 1 szt.
cebula 1 mała szt.
masło 1 łyżka
natka pietruszki 2 łyżki (posiekana)

Przepis i sposób przygotowania na: Knedel gryczano-serowy do mięs :

Usmażyć na złoto maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać aż przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju ) i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 20.10.2011 08:31
bardzo interesujące
IZABELA29 27.10.2010 11:08
bardzo pyszny przepis .
ben-ka 06.08.2010 08:53
Musi być dobry:)coś jak farsz do pierogów z kaszą gryczaną i twarogiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak