Sposób przygotowania

Usmażyć na złoto maśle drobno pokrojoną cebulkę .Wymieszać kaszę , ser , jajko , cebulkę .Dodać mąkę by masa była zwarta . Dodać pietruszkę . Doprawić solą i pieprzem .Zawinąć w natłuszczoną masłem gazę i gotować w osolonym wrzątku przez 30 minut .Wyjąć odwinąć . Poczekać aż przestygnie . Kroić w plastry jak będzie zimne . Przed podaniem podgrzać na parze albo obsmażyć na rumiano na odrobinie masła ( oleju ) i podawać z sosami , mięsem pieczonym w sosie i surówką .

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Musi być dobry:)coś jak farsz do pierogów z kaszą gryczaną i twarogiem.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo pyszny przepis .
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !