Sposób przygotowania

Móżdżek dokładnie wypłukać , obgotować w zakwaszonej octem wodzie, odcedzić , obrać z błonek i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Pieczarki oczyścić , drobno pokroić i usmażyć na rumiano na 2 łyżkach masła. Wymieszać móżdżek i pieczarki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Ciasto rozmrozić i pokroić na 8 części. Na każdy kawałek ciasta położyć farsz. Każdy kawałek ciasta złożyć na pół ( wzdłuż ) i zlepić , a następnie naciąć brzegi i pozagina ć co drugi paseczek tak by utworzył się ,, grzebień ,,. Położyć na blaszce na papierze do pieczenia. Posmarować za pomocą pędzelka roztrzepanym żółtkiem . Piec w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20-30 minut aż będą złote.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pyszne, uwielbiam takie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    to danie wprost idealne dla mojej teściowej - uwielbia móżdżek...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !