Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flan z masą jajeczno-szczypiorkową :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

40 dag mąki,20 dag masła,odrobina wody,2 łyżki oliwy,½ litra słodkiej śmietanki
jajko 4 szt.
ser cheddar 25 dag (starty)

Przepis i sposób przygotowania na: Flan z masą jajeczno-szczypiorkową :

Ciasto :
Zagnieść mąkę z masłem i odrobiną wody . Jak będzie odstawało od rąk zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki .

Masa do zalewania :
Śmietankę roztrzepać z jajkami , serem, drobno posiekaną dymką i przyprawami .

Flan :

Foremki ( 2 szt. ) do zapiekania wylepić ciastem tak aby zachodziło na brzegi( obciąć równo z brzegami foremek .Zalać masa śmietanowo – jajeczno – serowo-szczypiorkową . Piec w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 02.06.2011 10:32
ciekawe
maryśka 12.05.2011 21:11
jakie smaczne
Marzena40 22.04.2011 08:10
jeszcze sie nie spotkałam z taka nazwą, bardzo oryginalna
Justyna223 06.03.2011 17:54
na pewno dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak