Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka podzielić na dwie porcje. Zrobić pastę z 1 łyżki oleju , octu balsamicznego, konfitury figowej , szczypty pieprzu , i natrzeć nią mięso. Zostawić w lodówce na 1 godzinę .
Na patelni rozgrzać pozostały olej i masło.
Figi poprzecinać na ćwiartki i obsmażyć na tłuszczu .Odłożyć na bok .Na patelni smażyć na rumiano z obu stron kurczaka .Podlać wodą i zagotować .Dołożyć na minutę figi na patelnie by się ogrzały. Doprawić sos do smaku .
Podawać piersi obłożone ćwiartkami fig z ryżem gotowanym na bulionie z drobiu .

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    wspaniałe
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    nigdy czegoś takiego nie jadłam :-) wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !