Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone udka z kurczaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka i podudzia 10 sztuk
miód 2 łyżki
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
cebula biała 1 sztuka mała
sól do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone udka z kurczaka

Porcje kurczaka umyć i osuszyć. Miód wymieszać z oliwą, posiekanym lub roztartym czosnkiem, solą i pieprzem. Marynata posmarować kurczaka, ułożyć go w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobinką wody, całość posypać przyprawą do kurczaka Prymat. Na kurczaku ułożyć plasterki cebuli. Mięso piec około 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 28.11.2013 18:35
Pyszne mięsko
IKrakowianka 16.07.2012 20:07
wyglądają apetycznie
barbara11561 26.06.2012 16:24
świetne:)
Edyta31 07.08.2011 18:23
kurczak wygląda przepysznie :) i na pewno tak smakuje :)
bogumiła3 17.09.2010 19:14
super
Iwusia 26.07.2010 17:22
mięsko wygląda znakomicie :) już czuję ten aromat ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak