Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane mięsem :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

12 kapeluszy pieczarek ( takich po 4 cm średnicy ),½ cebuli,25 dag mięsa mielonego
jajko 1 szt.
ser żółty 12 łyżeczek starty

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane mięsem :

Wykręcić ogonki pieczarek z kapeluszy. Kapelusze lekko obsmażyć na 2 łyżkach oleju z obu stron .Ogonki drobno pokroić . Podsmażyć .Cebulę pokrojoną w piórka zarumienić na łyżce oleju. Wymieszać mięso, cebulę , ogonki pieczarek .Doprawić sola , pieprzem i maggi do smaku . Z mięsa zrobić 12 kulek .Nałożyć na kapelusze . Ułożyć w wysmarowanej olejem foremce do zapiekania . Piec 25 minut. Posypać łyżeczką utartego sera i zapiekać jeszcze przez 5 minut aż ser się roztopi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 03.06.2012 11:07
pycha
Smakosz6 08.11.2011 15:25
robię podobne;)
eli_555 28.09.2011 23:03
pychotki
Jaheira11 01.09.2011 23:44
ciekawa propozycja
goofy9 30.10.2010 23:35
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak