Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zacierka do zup

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 250 g
sól 1 szczypta
woda 0,5 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Zacierka do zup

Z wymienionych składników wyrabiamy ciasto. Następnie "skubiemy" małe kluseczki i wrzucamy do gotującej się zupy, mleka, sosu itp. Kluseczki można również rozłożyć na papierze śniadaniowym, przesypać mąką i ususzyć na zapas. Zamiast skubania ciasto można zatrzeć na grubych oczkach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak