Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 1-2 szt
mąka do panierowania
sól
sok z cytrynydo smaku
olej do smażenia
śledzie 6-9 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone

Śledzie natrzeć sola, pieprzem i ziolami, skropić sokiem z cytryny. Obtoczyć je w mące a nastepnie panierowac w rozmaconym jaju i tartej bułce i smazyc na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać tak jak każdą smażona rybę. Przed przyprawieniem tuszki śledziowe mozna wyfiletować (ja właśnie tak zrobiłam). Składniki podałam na 3 porcje. Śledź ma swój specyficzny aromat który jest wyczuwalny nawet po usmażeniu ale miłosnikom tej ryby nie powinno to przeszkadzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 10.04.2011 23:02
pycha
PaniMISIOWA 19.01.2011 20:16
mało kto wie, że śledź smażony jest bardzo smaczny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak