Sposób przygotowania

Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone w kostkę pomidory i połowę śmietany, poddusić 5-10min. Na maśle podsmażyć mięso, wrzucić do warzyw. Pokrojoną w kostkę dynię obgotować i dodać do reszty, doprawić do smaku solą, pieprzem i chili, wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Patelnię po smażeniu mięsa zalać 1/2 szklanki wody, to samo zrobić z garnkiem po pomidorach, powstały płyn połączyć z resztą śmietany, doprawić solą i pieprzem do smaku. Zalać dynię. Zapiekać 20min. w temp. 180stopni. Posypać żółtym serem i zapiekać jeszcze 10 min. Podawać gorące.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    uwielbiam dynię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    całkiem smacznie zapowiada się

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !