Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tagliatelle z pesto z rukoli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron tagliatelle verdi 200 gram
rukola 60 gram
siemię lniane 1/3 szklanki
słonecznik łuskany 1/2 szklanki
czosnek 1-2 ząbki
olej lniany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1/3 (z makaronu)
parmezan 30 gram
sok z limonki (do smaku)

Przepis i sposób przygotowania na: Tagliatelle z pesto z rukoli

Makaron gotujemy al dente i w międzyczasie robimy pesto.

Na rozgrzanej patelni prażymy słonecznik. Rukolę dokładnie myjemy, suszymy za pomocą wirówki lub ręcznika i przekładamy do wysokiego pojemnika lub misy miksera.

Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy do momentu uzyskania gruboziarnistej pasty (z drobinkami).

Pesto przekładamy do większej miski, dodajemy makaron i dolewamy wodę z gotowania - szybko mieszamy, posypujemy serem i ziarnami.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jesteśmy tym, co jemy 29.05.2013 13:32
Dziękuję i życzę smacznego :)
msmors 29.05.2013 11:17
właśnie odpisałam sobie przepis i go wypróbuję.
arbuzowo 29.05.2013 10:32
pycha, rewelacja
Katarzyna54 28.05.2013 20:23
świetne danie, gratuluję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak