Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa afrykańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 750 gramów
cebula 2 szt.
pomidory 2 szt.
oliwa 1/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
bakłażan
Papryka słodka mielona Prymat 4 łyżki
wino czerwone wytrawne 1/2 kieliszka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa afrykańska

Rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone w kostkę mięso i posiekaną cebulę. Dusić pod przykryciem około 20min. Bakłażany pokroić w kostkę, posypać solą i odstawić na 20min, żeby puściły sok, opłukać, dodać do mięsa razem z pokrojonymi w kostkę pomidorami i słodką papryką, podlać około 1,5litra wody i gotować godzinę lub dłużej, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Wlać wino, przyprawić do smaku solą i pieprzem, gotować jeszcze 5-10min. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak