Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie szczypiorkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jaja 4 sztuki
śmietana 18 proc 130 ml
szczypiorek siekany 3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
Musztarda francuska Prymat 4 dag
sok z cytryny do smaku
sól, cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie szczypiorkowym

Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki. Podzielić wzdłuż na połówki i ułożyć na półmisku. Zrobić sos szczypiorkowy: szczypiorek i żółtko wymieszać. Przyprawić solą, cukrem i sokiem z cytryny. Połączyć ze śmietaną. Polać jajka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Myszka75 08.06.2012 08:51
bardzo dobre:)
malaczarna23 23.02.2011 18:12
smaczne
MAR3STA 14.12.2010 22:07
pyszne
gosia47-47 01.08.2010 11:03
supper :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak