Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa z ryżowym makaronem

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
papryka 1 szt
olej 1 łyżka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 szt
pomidory 1/2 kg
śmietanka 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 1 łyżka
makaron ryżowy 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 1 szt
cielęcina 30 z kością

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa z ryżowym makaronem

Mięso z kością umyć, włożyć do garnka, wlać 1,5 litra wody, zagotować. Zebrać szumowiny, włożyć obrane warzywa, liść laurowy, lubczyk i ugotować. Makaron ryżowy włożyć do gorącej wody na 3 minuty, odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na kawałki i włożyć na rozgrzane masło, dodać posiekany czosnek, udusić, zmiksować lub przetrzeć przez sito. Paprykę i cukinię pokroić, poddusić na oleju. Wywar z mięsa przecedzić, dodać przecier z pomidorów, paprykę i gotować około 8-10 minut. Połączyć ze śmietanką, doprawić do smaku. Podawać z makaronem ryżowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.11.2013 23:30
bardzo fajna zupka
mirosława4 16.11.2013 15:32
smaczna aż chce się jeść :)
IlonaAlbertos 07.06.2013 16:56
Wygląda obłędnie.
olkaaa 31.05.2013 12:39
bardzo smaczna
Janina 28.05.2013 11:20
często gotuję pomidorową, smaczna zupa
msmors 28.05.2013 10:40
fajne dodatki do pomidorowej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak