Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć leciutko zrumieniając, dodać drobno posiekany rozmaryn i poddusić około 5min, zalać wszystko wodą (około 1,5litra) i wrzucić liście laurowe. Gotować na małym ogniu 1godz. Przygotować zasmażkę: masło roztopić na patelni, dodać mąkę i smażyć na lekko złoty kolor. Zasmażkę rozprowadzić kilkoma łyżkami wywaru i przelać do reszty zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Gotować jeszcze 5min. Na każdej kromce chleba położyć starty żółty ser i zapiec w piekarniku, aż grzanki będą od spodu złote i chrupiące, a ser się rozpuści. Zupę rozlać w talerze, na każdej porcji położyć grzankę, natychmiast podawać.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    hmm, brzmi smakowicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !