Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
cebula
pieczarki
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z kaszą jaglaną i pieczarkami

Kapustę podzielić na liście i obgotować, grube nerwy u nasady liści obkroić lub potłuc tłuczkiem. Przygotować farsz: jajka ugotować na twardo, posiekać i dodać do kaszy, cebulę drobno pokroić, usmażyć na złoty kolor, wrzucić również drobno pokrojone pieczarki i poddusić, dodać do farszu. Przyprawić farsz do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na liście kapusty nakładać niedużą porcję farszu i zawijać. Włożyć do dużego garnka lub brytfanny, podlać niewielką ilością wody i dusić lub piec w piekarniku przez około 45min. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 25.10.2012 17:12
super
angelika14 16.04.2012 18:14
uwielbiam gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak