Sposób przygotowania

Kapustę podzielić na liście i obgotować, grube nerwy u nasady liści obkroić lub potłuc tłuczkiem. Przygotować farsz: jajka ugotować na twardo, posiekać i dodać do kaszy, cebulę drobno pokroić, usmażyć na złoty kolor, wrzucić również drobno pokrojone pieczarki i poddusić, dodać do farszu. Przyprawić farsz do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na liście kapusty nakładać niedużą porcję farszu i zawijać. Włożyć do dużego garnka lub brytfanny, podlać niewielką ilością wody i dusić lub piec w piekarniku przez około 45min. Podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam gołąbki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !