Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort jogurtowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 galaretki czerwone
2 galaretki brzoskwiniowe
brzoskwinie
biszkopty okrągłe 1 paczka
jogurt brzoskwiniowy 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Tort jogurtowy

Pieczemy cieniutki biszkopt według własnego przepisu, lub kupujemy biszkopty. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w dwóch szklankach wody, odkładamy w chłodne miejsce. Jogurt przelewamy do naczynia i mieszamy z tężejącą galaretką brzoskwiniową, wkładamy na parę min do lodówki. Do tortownicy wkładamy biszkopt, następnie zalewamy go masą jogurtową, układamy brzoskwinie i zalewamy czerwoną galaretką, którą rozpuszczamy w 3 szklankach wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 21.05.2011 11:34
smaczne
banditka 10.09.2010 10:03
mniam
Klaudia007 18.08.2010 11:08
często taki robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak