Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dodać 1/3 masła, posiekać dokładnie mieszając. Włożyć surowe żółtka, przesiany cukier (8 dag), zmielone składniki mieszanki studenckiej (orzechy arachidowe, laskowe, włoskie, orzechy nerkowca, migdały oraz rodzynki), miód, śmietanę i sodę oczyszczoną. Ciasto wyrobić starannie i szybko. Pozostawić w chłodnym miejscu na 15 minut.

Dużą blachę posmarować masłem i wysypać mąką pszenną. Ciasto podzielić na trzy równe części. Pierwszą część rozwałkować, ułożyć na blasze, brzegi wyrównać, nakłuć widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i piec na złoty kolor (około 10-15 minut w zależności od grubości ciasta). Podobnie postąpić z kolejnymi częściami ciasta. Upieczone i ostudzone placki przekładać ugotowanym, ciepłym budyniem. Z wierzchu ciasto delikatnie docisnąć. Polać polewą przygotowaną z pozostałych składników (15 dag gorzkiej czekolady, 3 dag cukru pudru, 10 dag masła) i posypać migdałami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    ale apetyczny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    musi być pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Pyszności:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !