Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z brzoskwinią

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 600 g
twaróg 500 g
jajko 2 szt
margaryna 400 g
cukier waniliowy 1 op
cukier 1 szk
brzoskwinie w puszce 2 op

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z brzoskwinią

Brzoskwinie wyjąć z zalewy i pokroić każdy kawałek na 4 części.
Z pozostałych składników zagnieść ciasto, zawinąć w folię spożywczą i wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Po godzinie wyjąć ciasto z lodówki, pokroić na kawałki i rozwałkowywać tworząc koło na ok.4-5 mm grubości.
Każde kółko pokroić na 4 części.
Na każdym kawałku ciasta, na szerszej stronie ułożyć po kawałku brzoskwini i zwijać tworząc rogaliki.
Układać rogaliki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w temperaturze 175 stopni przez 25 minut.
Po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 04.12.2010 21:53
pycha rogaliki
Emilia22 26.09.2010 09:52
wyglądają świetnie
SmacznaPyza 11.09.2010 20:44
fajny przepis - lubię ciasto twarogowe, ładnie się lepi i dobrze smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak