Sposób przygotowania

Rozpuść masło, ostudź. Oddzielić białka od żółtek. Zmiksuj mąkę, kakao, cynamon, cukier, żółtka, mleko i dynię. Dodaj masło i znowu zmiksuj. Ubij pianę, przełóż ją do ciasta i delikatnie wymieszaj. Smaż placuszki na średnim ogniu, na posmarowanej olejem patelni, przez minutę z każdej strony, czyli do leciutkiego przypieczenia.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ciekawy przepis, pewnie rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    musi być dobre!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !